Sunday, 10 June 2012

AKU CINTA KAN KAU

lately ni,,aq diserang penyakit angau...aq rindukan dye yg mula singgah di hati aq...
seseorang yg aq kenal melalui kwan aq..sehari x jmpe dye, aq rindu dye sgt2..
kenape aq mudah sayangkan owg??kenape aq mudah jatuh hati kat org??kenape aq mudah sgt??
aq pun tataw nape..makin lame aq mkin cinta kan dye..

khairul nizam..x lame lg birthday dye,,,aq de plan somtink tuk dye...aq nk wat suprise birthday party tuk dye..pakai bju yg aq beli sme ngn dye,,aq harap ni birthday yg pling sweet...yg leh wat dye rse pling epi n dye leh igt smpai ble2.. :)

i do love u khairul nizam.. <3 i really do.. :)

Friday, 1 June 2012

CINTA SEMPURNA



aku manusia lemah selalu terjatuh,,
dan beza aku darimu kau berdiri teguh..
aku serba tiada,aku kekurangan,,
dan bila kau tiba aku hilang dari kewujudan..




sempurnanya sifatmu,,tulusnya hatimu,,
jujurnya niatmu,,tinggi nya kesabaran mu..
lepaskan la diriku,,kerna aku x mampu
tuk menanggung sebuah cinta sempurna darimu.....
darimu....




bukan aku x pernah mengerti dirimu,,
ku sanjung setiap kata cinta kau berikan aku...
hilang kan rasa itu..akhirkan semua,,
dan bila kau sedar,,aku hilang dari kewujudan,,,




sempurnanya sifatmu,,tulusnya hatimu.,
jujurnya niatmu,,tinggi nya kesabaran mu,,
lepaskan la diriku,,kerna aku x mampu
tuk menanggung sebuah cinta sempurna darimu.....





Tuesday, 20 March 2012

aq selalu berharap aq boleh jadi seorang gadis yang tabah...

lately ni mcm2 yg terjadi dalam hidup aq.. dengan perginye seseorang dari idup aq,dengan pergaduhan yg terjadi antara aq dengan budak kelas,dengan perginye kawan2 yg selalu mewarnai hidup aq..how can sey aq nk tabah tuk lalui semua ni..bertimpa-timpa kot yg datang..sometime sume ni wat aq dow sgt2,,tp aq taw allah tu maha pengasih,maha penyayang,maha mengetahui,,aq ttap kuatkan diri aq..lgpon aq tetap ade family aq yg selalu ade untuk aq..tapi,,sedih tu tetap ade kott..tipu ahh aq nk ckp aq kuat,,aq mmpu nk survive sume ni ngn epi n tenang..tipu gile ahh lau aq ckp aq epi,,aq ok..


kenapa sume mkin nk menjauh dari aq??why??ape sey salah aq??tlong ahh,,tolong bgtaw aq ape salah aq smp kowang sume nk wat aq cam nie,,,jangan la tetibe mcm nie n diam seribu bahasa,,jgn wat aq tertanya2,,mcm nie ke namenye kawan??disebabkan masalah aq yg kowang x leh nk faham n kowang nk buang aq mcm tu..?ya allah,,cube faham perasaan aq sekejap..aq bukan sengaje pun wat sume ni..aq terpaksa..


now,,lg sorang,,mkin lame dye mkin nk menjauh dr aq,,why?da x pena nk bertegur,,ape kan salah aq..aq rse sunyi gile kott bile kau wat mcm nie..sunyi sgt2 sebab kau byk gile wat aq epi even bru je seminngu kite kenal,,but now?kau pun nk buang aq mcm ne orang2 len buang aq kann..x pe..aq leh kott trime sume ni.aq boleh terime..terima kasih banyak2 sebab pernah wat aq epi suatu mase dulu..terima kasih..

pergi la kowang lau kowang rase aq mmg x layak tuk berkawan ngn kowang...aq mmg x layak kott nk berkawan ngan kowang..kowang x igt kan siape yg selalu ade untuk kowang time kowang perlukan seorang teman tuk meluahkan..kowang x igt kan siape yg selalu wat kowang tertawe riang tatkala kowang ade masalah..kowang pon msti x igt kan aq ni sllu gak berkorban sume perasaan n tenaga aq tuk kowang..kowang pun msti x igt kan baju aq ni selalu basah dek kerana airmata kowang di saat kowang menangis kat bahu aq,,kowang pun mesti x igt kan aq selalu wat muke bodoh2 aq mcm badut semate nk tgok kowang tersenyum n ketawe..kowang punn msti x igt kan,,aq selalu habiskan mse aq ngn kowang selagi masalah kowang x settle,,,aq bukan nk mengungkit,,tp aq nk kowang igt blek ape yg kite da lalui same2 kt sini,,byk doe,,pengorbanan kowang tuk aq,pengorbanan aq tuk kowang..agak kowang x syg ke friendship kite ni?ya allah,,aq rse mcm nk hentak2 je kepale kowang..agak kowang da ilang ingatan ke ape..emm,,papepon,,aq akn tetap tunggu sume nie,,aq terime sume ni even pedih gile,,aq tetap syg kt kowang..n janji aq aq tetap akan ade untuk kowang wlupun kowang da x boleh ade lg untuk aq.. :)

                                                                                                                       _farahida yusoff_

Sunday, 4 March 2012

pabila saya....

pabila saya rasa saya trlalu sunyi,,saya kerap abz kan masa dgn menulis n membaca novel..saya tinggalkan semua kerja2 saya,saya lupekan segala yg membelenggu fikiran saya,,anggap mcm saya free dari segala komitmen,,ni je cara saya tuk keluar dari kesunyian lately ni..dr dulu till now,,ni je cara yg pling mujarab tuk saya..menghabiskan masa ngn menulis,membaca novel,,membaca semula diary2 saya n secara x sengaje n automatik airmata saya mengalir,,without any reason,i dun know why..saya refresh blik sepanjang 19 thun saya hidup di atas muka bumi ni,ap salah yg saya dah buat kt mama n ayah saya,,family saya,,kt orang2 yg saya sayang,,


saya da terlalu byk menyusahkan mereka..terlalu membebankan mereka..sedehnye...sometime saya pna wat mereka menangis kerana saya,,kedegilan saya,,saya tataw nape saya mcm nie,,saya x nk mcm nie..n i'm was trying tuk berubah,,but it still be same..bile jauh dari family,idup saye seharian byk dihiasi oleh kawan2..dyeorang wat sye rse x sunyi bile jauh dr mama ayah n adeq2..mereka wat saya epi sgt,,mereka layan saya baik wlupon x sebaik layanan family saya..mama..i miss u soo much..akak rndu mama,,rindu nk wat mama rase mcm gila2 bile saya ade kt uma..akak taw mama pon selalu rindu kat akk,,dats why mama tiap2 ari col akk..akk taw sume tu even mama x ckp punn..


one more thing,saya dah cube kawal perasaan saya,,saya taw bf saya tengah sakit,,saya faham dye x boleh nk selalu ade ngn saya,,but,,saya x mnx pape punn yg melampau..cukup sehari saye dpt text dari dye tu sume da cukup bg saya,even saya rase bosan sgt,tp saya taw mcm ne saya nk ilangkan bosan saya tu,,eemm,,syg,,hope awak cepat sembuh ok..


huhu..now enough for me tuk berkhayal ..


                                                                                                 lots of love,
                                                                                                 farahida

Friday, 2 March 2012

perempuan kene tahu........

PEREMPUAN+CINTA+SEKS ..wah2..cam gempaq je topik nie..huhu..x de ahh..act lately da mcm2 crite aq dengar dari kawan2 aq,,kwan2 perempuan n lelaki gak..emm,,macam2 cerite..


ape yg boleh aq katekan bile hawa nafsu menguasai akal,,mmg macam2 laa yg boleh jd..kenape mudah sgt??
perempuan ,,plezz..sume ni maruah kau ok..tolong la jage..jgn la mudah sgt lelaki nk wat sume tu kt korang if blum bernikah lg..tolong ok..jage air muke mak ngan ayah korang..


x perlu la nk buktikan cinta korang kat lelaki yg korang syg ngn sume bnde mengarut ni..taw x,,tu sume ayat2 lelaki je nk gunekan kau..tolong la..mcm2 care laa korang leh buktikan korang btul2 syg kat pakwe2 korang..mcm aq,,aq suke sgt bg bende kt orang yg aq sayang yg aq wat dengan hasil tgn aq sndri..tu lagi special kot dr bende mengarut ni..kau tau x,,bile madu ko dye dpat,,ko kene buang sia2 je derr~lelaki!!kite manusia ni x boleh taw pe isi hati seseorang tu..even kau tengok dye baik,etc tp dlam aty dye ?kau taw ke doe ?tolong jgn bodoh ok,,even ko tgok dye baik,,pastu dye mnx bende2 mcm nie,,ayat dye perhhh..huh~ pastu ko pk dye baik x kan tgalkan ko,,ko ngn bodohnye bagi cam tu jew..dah sekali pastu berkali2..x kan ahh dye nk tgalkan ko cpat sgt kann..pastu bile kau kene tinggal,,ko nk menagis,melalak pon,,ko boleh ke dpt blek sume tu?x boleh derr~len kali nk wat sesuatu tu pk2 la dulu oke syg :)


emm,,aq cume nk gtaw je la..sometime lelaki mnx ko bende2 ngarut ni,,juz nk uji kau jew..tolong laa,,jgn mudah cair ngn ayat manis lelaki even kau sayang dye gile babi punye ahh..note this ok sayang2..aq wat post ni pon tuk pesan kt diri aq sendiri..tolong jage maruah kau baik2,,maruah mak ayah kau,maruah family kau :)

semua yg terbaik untuk mu...

ya allah,,tabahkan lah hati kakak sepupu yg sye sayang sangat2 ni..x sanggup nak tengok dye menangis mcm nie lg..
she like mcm da putus asa,,brpe kali dye nk kene tipu?pas 2 ribu yg kali ni smp 10 ribu..astagfirullah..
kesiannye dye,,dye mcm da kene pukau,,
akak,,,farah selalu doakan yg terbaik utk akak,farah x suke tgok akak mcm nie,,farah taw akak kuat orangnye..
plezz,,jgn smp bende ni berulang lg keyh..igt,,kite boleh wat baik kat orang tp biar berpada2 ok..
farah anggap akak mcm akak kandung farah sndri,,bkan mcm sepupu lg,,farah syg akak sgt2..thanxx sebab syg kat farah mcm adeq sndri,,thanxx sebab layan farah ++ 
kite sllu share suka duka bersama2..kite sllu nasihat menasihati antre satu sme len..sometime farah da mcm doktor cinta bg akak..hehe..akak..walau ape pon yg terjadi,farah akn selalu ade utk akak..sentiase akan ade tuk kuatkan semangat akak,sentiase menyokong akak ..love u kak bayah..mmmmuuaahh.

Monday, 19 December 2011

budak senget ngan mcg2 sweet dye..

ish,,sape nie?mmg senget tul la bdak ni..hehe..sweet kan bdak senget ni..senget pon romantik + sweet + comel..ceh,,perasan..itu aq la kan..hehe ..first time aq snap pic mcm ni utk org yg tersyang.. untuk 'KAKASHI' aq..hehe ..aq wat sume ni pon utk tnjukkan kt dye yg aq btul2 syg kt dye,,nk tnjukkan yg btul2 aq perlukan dye dlm idup aq,,utk tunjuk kt dye yg aq btul2 ber terime kasih n hargai dye ..


sayang,,baby syg kt b sgt2..tamo b g jauh2 dr baby ..xoxo