Saturday, 26 November 2011

wallpaper kite yg terlatest,,hehe

hIhi,,nmPk PiC Kt AtAS tu,,Tu La WAllpApER LAppY kIte Yg TerBarU,,HeHE,,tu CoMbiNINg PIc kitE NGaN pkWE kIte..hUhu,,KIte SUKe Sgt Wat wallPaPer MCM ni,,LG2 BILe ADe OwG yg KItE sYG..MMg Mcm NI WAllPApER YG KiTE AKN waT,,WAt KIte berTmbAh RjiN nk On lAPPy nI,,WAt ASSiGNMeNt  on9,,YE LA,,bWu2 on Lappy JE dA nmPk PiC dYE,,BwU tGOk Je DA TERsEnyuM2 KAMbiNG kIte diBUaTNye..haha.. NsIb X BerTukAR jD kAmBIng,,SWeeT KaN kIte?KiTe suKe wat BNde2 YG SWEEt Sbb KitE nk CiNTa kiTE POn SWeeT2 JUgAKK..


awAk!!!KiTE syg awK sgT2..tADeW nUM2,tADeW num 3,,awK jE sOrAnG..I lOve u sYG..xoxo

KisAh CinTa SayE..

bile cerite tentang C.I.N.T.A ..huhu..saye rase saye manusia paling beruntung sbb byk sgt pengalaman bercinta ni..haha,,tp sume pengalaman cinta2 monyet je la..first time aq mule bercintan cintun ni mse aq darjah 5..huhu..mmg cinta monyet abz la ni..yelah,x padan ngan umo da bercinta..mksud  C.I.N.T.A pon tataw ag agaknye mse tu,,yg taw cinta tu ade pakwe n makwe,men balas2 surat,,g rehat same2,,tu je la..aisshh,,kelakar bile ingat blek..haha,,pastu time tu sibok dok berebut lelaki,,padahal lelaki tu x hnsem lgsong,,tp awek2 cun dok sibuk nk kt dye,,wut the??haha,,dah la mse tu aq tomboy abz,,mmg ganaz la..keje nk belasah bdak lelaki je..pastu bile da de pkwe mule la aq nk bljr jd pompuan,,kai bju pompuan,mekap2,,haha,,kelakar doe..sumenye sbb lelaki,,aisshh,,tp bgos gak la,,disbbkan lelaki aq berubah jd perempuan yg sbtulnye,,lau x,agaknye smp skunk aq still tomboy..haha


masuk skola menengah,,huhu,,aq start bercinta blek mse form 2,,tu pon ngan budak2 luar skola,,start dr form 2 nie,,aq mule jd 'playgurl' sbb aq mkin lame mkin benci kt lelaki,,even lelaki x pna wat aq sket aty,tp aq menyirap bile tengok kwan2 aq kene tipu n dipermainkan oleh lelaki..so,,aq couple je ngan sape2 aq suke,,pastu smp de yg bergaduh antre satu sme len,,ade aq kesah??aq couple gitu2 je la,,jmpe pon x sllu,,msg ag la~yelah,sbb tu sume juz maen2 je kan..aq mcm x de perasaan lgsong kt lelaki2 ni..tp dalam byk2 lelaki ue,sbnrnye aq da tersgkut ngan sorg mamat ni,,izwansyah,,mamat olahraga skola jiran aq,smktpp,,huhu,,ngan dye je la aq serius,,tp dah sah2 aq ttap curangkan,,emm,,haha,,dye la yg dok pulun jge aq baek2,ajar aq pe yg aq x paham,,aq syg kt dye,,tp jodoh kiteorg x dew,,pas dye spm,dye msuk upm,den pastu aq tataw da crite dye,,tp smp skunk aq still de ternmpk dye kt tman perumahan aq..huhu


msuk form 3,aq mule kenal ngan seorang lelaki ni tp sekarang dye da lme da x de, Allahyarham muhd izzat hakimi,budak smkpg2,,huhu,,aq kenal dye mse aq 
temankan kazen aq g sukan kt skola dye tu,,haha,,nk ckp mcm ne ek,,jatuh cinta pndang pertama tp yg melawakkan n memalukan..haha,,lawak sbb mule2 aq ktwekan dye gile2 sbb terjatuh kt tangga,,memalukan sbb aq plak yg terjatuh kt dpan mate dye..ape lg,,dye balas blek gelak aq td,,haha,,sentuhan pertme dye bile dye yg hulurkan tgan dye nk dirikan aq yg terjatuh td ue,,,huh!serius aq jatuh cinta kt dye..berdebar n menggelabah abz aq mse tu..kite org men tkar2 num phone,,then sjak aritu kiteorg mule berkwan,,
lpas dr 2 bulan lbeh kiteorg berkwan,dye amek lgkah setapak kedepan..huhu..dye dtg jmput aq blek dr skola den bwak aq g skola dye,,petang tu dye de training bola baling..aq pon da confuse da,,ngan muke x malu aq msuk skola owg,,yg dye pon suke2 je nk bwak aq msuk,,last2,,dye bwak aq g padang skola dye,mse tu team ola baling dye nga rest..taw x?dye bwak aq g tgah2 padang..berdiri depan2 mengadap aq..n aq perasan dye nk tarik tangan aq,,tp aq ingatkan dye,yg skunk kt skola,,huhu,,aq da nervous abz da ni..
            farahida,saye nk ckp awak somtink bole?
           ape dye,,ckp je la,,owg malu la,,cpat la cakap..
           knape nk malu plak,,rileks je la...
           awk swoh sye rileks?awk x nmpk tu kwan2 awk dok 
           tengok kt kite skunk nie...
           haha,,biarlah dyeorg,,ke nk awk pgil dyeorg skali biar
           awk x malu sgt...
           ish dye nie,,cpat la ckp,,awk nk ckp ape nie..
           cube awk pndang sye lau nga berckap..
           huhu,,sye x bole la,,sye malu la,,plezz,,cpat la ckp..
           pandang sye jap..
           huh~ok2,,da pndang,,cpat la ckp..
           ok,,sye nk ckp sbnrnye awk ni comel la..
           (secare x sgaje aq tumbuk tgan dye,,geram nihh)
            jgan la maen2,,cpat la..
            ok2..serius daa,,sye nk ckp ni,,sye cintakan awk,awk 
            nk x jd awek sye?(dye ckp laju2,smp aq x pham)
            ckp satu2 bole x?x dgar n x paham la pe yg awk ckp..
            saye cakap,,saye cintakan awak!nk x awk jd awek 
            saye??(dgan nada suare nk kuat2 plak)
            asal ckp kuat sgt,,kang de orang dgar..
            dah td awak ckap x dgar kan,,haha,,jwb soalan sye..
            emm,,knape plak nk sye jd awek awk?
            awk!!bpe kali nk ulang ni,,saye cintakan awk sbb tu  
            la sye nk awk jd awek sye..tu pon x paham..
            (dye cubit tangan aq plak)
            adoi,,sket la ngek,,emm,,lau sye ckp x nk?
            x payah nk kalau2 la,,cpat jawab!
            dah lme da sye nk awk jd pkwe sye..haha. (muke da 
            merah padam time tu)
            laa,,asal x ckp je awal2..
            ngok,,x kan sye nk ckap dulu plak..
            haha,,salahke lau awk yg ckap dulu?
            sye pompuan la,,malu taw..
            kah3..taw pon malu si tomboy ni..igt x taw malu.haha
            kuang ajaq!!(tumbuk dye ag skali.)
            sket la dodol..haha,,jnj ngan sye yg awk x kan 
            maen2kan sye,,x kan lukakan aty sye..
            haha,,ye lah awk,,saye cintakan awak aw..
            hah?!cube ckap ag skali...x dgar la..
            SAYA CINTAKAN AWAK,IZZAT HAKIMI..
            haha,ok2,,dah2,,x yah nk wat drama pjg2 kt sini,,
            how dare u!!waiitt,,(dye da lari g kt kwan2 dye,aq 
             ikot je la..teman dye training bola baling pastu blek 
             uma,,huhu,,)
sweetkan kiteorg couple,,mse tu 05.06.07..pndai kan dye cri tarikh nk couple,,sjak dye ade,totally aq da berubah,,aq da mule pndai berlemah lmbut,,dah x ksar2 ngan orang ag,,imej pon da mcm perempuan btul..dye da wat aq berubah mcm2,,aq bahagia ngan dye,,lau bergadoh2 pon dye je yg sllu mengalah,,
percintaan kiteorg kekal lame,,smp time form 4 aq kene pndah skola teknik muar,aq still couple ngan dye,,tp bile da jauh,,aq mule rse kehilangan dye smpkan aq terlupe jnj2 aq kt dye,,maafkan aq syg,,tp bile aq crite kt dye,,dye msih bole bersabar,,hinggakan satu aritu mse form5,dye dtg jmpe aq kiteorg g dating,tgok wayang,,dye belikan aq teedy bear wne pink,,dye suapkan aq makan,dye wat aq epi sgt2 mse tu,,dye layankan karenah aq yg mnje ni,,dye x de marah2 pon bile aq crite sal bdak2 lelaki kt skola sne,,smpaikan dye ckp ''kite x marah pon kt awk,,mgkin satu ari nanti dyeorg akan gntikan tmpt kite kt sisi awk',,aq plak bole tergelak2 dgar bile dye ckp mcm tu,,dah sah2 dye jelez la tu.huhu..haha,,aritu mmg ari yg pling epi,,mood dye pon ok jew,,aq suke sgt,,smpai kan bile aq nk blek muar,dye yg anta aq kt larkin,,sblom aq nek bus,dye pesan kt aq 'awk,,jge diri elok2,,ingat pape pon yg terjd naty,awk jgn berubah,sye kt sini ttap akn cintakan awk smp sye mati,jgan nakal2,,sstudy rajin2,,igt jasa mak n ayah,,jgn kuang ajar ngan dyeorg,bye2 awk'..aq x sgke tu ucapan terakhir dye,siyesly aq x dpt nk detect sume tu,,last2 mse kiteorg ngan exam percubaan spm,aq col dye,,tp akk dye yg akk,,dye ckp yg izzat da seminggu lpas dah x dew,,innalillah,,ya allah,hnye allah je yg pham perasaan aq mse tu,,aq lg terkilan sbb x dpt nk tgk dye saat terakhir dye tu,sbb dye pegi tu lpas paper percubaan b.melayu,,huh~aq x sgke ape yg dye wat utk aq aritu adelah utk yg terakhir kali..alfatihah utk allahyarham muhd izzat hakimi


aq da de pengganti izzat,,name dye suhaimi,,huh~ni ag sorang,wat aq jtuh cinta pndang pertama,,tp boleh x x nk citer sgt sal dye,,sbb dye sgup plih pompuan len yg bwu kenal,dr aq yg da couple ngan dye 2 thun.,ok?malas nk citer..haha


lepas suhaimi,,aq pon da dok kt pj ni,,aq couple ngan mamat pizza,,wah2,,syok doe tiap2 ari dpt mkan pizza,,mkin gemok aq dibuatnye,,haha,,ahh,,tp ngan dye aq x leh nk serius sgt  la,,aq pon tataw npe,,hbungan kiteorg pon kekal 6 bulan je,,dye suke pailang barang2 aq jew,,mcm2 da dye rembat,,huh~last2 smp lappy aq dirembatnye,,pastu aq pon mnx putus ngan dye..


lepas ngan mamat pizza tu,,aq couple ngan izzat,,bdak yg aq kenal kt poker..huhu..yg ni mmg crite gile,,sbb msing2 suke men tarik tali,,smp aq da malas sgt nk tgu dye declare,,aq yg mnx couple ngan dye..haha.gile x??huhu..sal dye,ape yg bole aq ckp,dye anak yg mnje,,haha,,aq suke lelaki yg mnje2 nie..pna skali mse kt uma dye,dye mnje2 ngan mak dye,,huhu,,aq suke tgk lelaki mcm tu..sbb lelaki yg mnje sllunye caring..haha,,tp tu pon x lme,,6 bulan je kite ptus daa,,alasan dye,tibe2 aty dye kosong..huh!ape kejadah sey..menangis aq dibuatnye,,bkan ngis biase2 ag,,nges abz2 doe,,dah la dye tgalkn aq time aq nga sket,,smp aty dye kan..
2 bulan lbeh aq try pujuk dye,smp aq merayu2 nk blek kt dye,,tp ttap dye x nk aq lg,,dah mcm2 da aq wat,,da mcm2 care aq pujuk dye,tp dye ttap ngan ego..so,go on la dye ngan ego dye..tp siyes,aq mmg syg dye gile2,,bile da putus,hmpir tiap ari airmte aq mengalir,,lg2 bile tgok pic dye n bce mcg2 kiteorg dr dulu smp time kiteorg putus,,emm,,tp da x de jodoh kan..bkan aq x berusaha utk dptkan dye blek,,tp aq da penat n aq mengalah..


huhu,,sbnrnye byk yg aq x crite kan kt sini.,yg aq crite tu mmg x de story yg best pon,,papepon pengalaman bercinta yg byk2 ni da mendewasakan aq,,n aq da paham ape erti C.I.N.T.A yg sbnr,,untunglah buah aty sye yg skunk ni..hope x de pape masalah ag pas ni..credit to orang2 yg dulu pna hadir dlm idup aq..tnpe kowg aq rse aq x kan jd mature bout love mcm skunk ni~ end.



Wednesday, 23 November 2011

OMBAK RINDU~

Tuhan tolong lembutkan hati dia
Untuk terima ku seadanya
Kerna ku tak sanggup
Kerna ku tak mampu
Hidup tanpa dia di sisi ku
Tuhan aku tahu banyak dosa ku
Hanya ingat Kamu kala duka ku
Namun hanya Kamu yang mampu membuka
Pintu hatinya untuk cintaku


Malam kau bawalah rinduku
Untuk dirinya yang jauh dari ku
Agar dia tidak kesepian
Selalu rasa ada cinta agung
Hujan bawa air mata ku
Yang mengalir membasuh luka ku
Agar dia tahu ku terseksa
Tanpa cinta dia di hatiku


Hanya mampu terserah
Moga cahaya di penanti
Tuhan tolong lembutkan hati dia
Untuk terima ku seadanya
Kerna ku tak sanggup
Kerna ku tak mampu
Hidup tanpa dia di sisi ku


p/s:lagu ni aq tujukan utk my mucukk yg aq syg sgt2,,zaki fuad,,b,,bby cintakan b smp bile2~xoxo

..beRMulA sATu KeHiDUpaN baRU Sbg sTUdENt KOLej..

SeLePas jE aQ taMatKn zAMan PerSEkoLaHaN aq dgAN jAyanYE,,Aq dGaN Sah NyE lPas dr stATuS 'sCHooL sTUdeNt'..HeHe SukE koT,,sBb X yAH nK bGOn PaGi2 lG n G sKOLa...HeHe,,aQ sBNrNye SUkE g sKOLa DR Dok Kt UmA..sO,,SemENTarE AQ NK TGu ResulTs SPm,,aq keJe PaRT TImE  kT jUSCo TEbRAU..HuhU..wAT2 ilAnG BOsAn N TMbAHkn dwEt poKet AQ..So sMp BulAn 3 AQ KeJe Kt JUsCo Ue..PasTu aq qUiT..mALas daa..PasTu TImE rESulT sPm KLuAR,,aQ g aMek rESulTS AQ KT seK.mEN.TEkniK muAR..hUHu..REsULtS ok JeW..N oF CoUrsE Pe Yg aq taRgET A TU aq DpT..hEHe..AlHamDULilLAH..


SuRaT2 TawARaN unIVerSIti N kOLej POn BerLmBak2 smP,,sBLum reSulT SPm KUar Pon Da BerLMbk TawAraN kolEj SwAStA..yG pLIng TERbAEk Aq DpT taWArAN mSE tu UpM n UKm..HuHU..TP cOurSE MEnAtaNg APe NTah YG AQ DPat Ue..LAst2 ayAH cKP cHOOse YG plG tERbAEk N yG aq Mnat..THen KEpUtuSan MUKtAMad AQ CHooSE Universiti Tun Abdul Razak,KoLEj Aq SMp SKunk..Huhu..mULe2 aq tkOT nk ckP ngAn AYah,sbAB aq tAW BYK kOS nk PKai Lau MsUK kOLej swAStA ni,,YUraN pENdaFTarAn JE nk RM2000,,MNe Lg UMa SEwa ag,,tP AQ BeraNikN diRI CKp Pe YG aq nk TU,,N aYAh SeTujU je..Juz MamA jE swoH pk btul2 bLEK..n aq TTap NgAN kpUTuSan Aq..Lg2 CoUrSE YG KolEj TU TWaRKn Utk aq Diploma in Accounting,,seSuAi Sgt dgAn Pe Yg AQ CRi N yG aq miNat gilE..EVen DULu TIMe SKolA aq aMek CoURSE electrical n electronic engineering,MMg BerbEZa sgT la,,TP mNat aq kT akAun Mmg DR kCIk,,N aq MMg MNat SubJek2 yg berKaiTAN nGAN mATH ni..


tEpAt 25 MAY 2010..bERmUlA lA lIfE AQ  SbG sTUdENt KOLeJ,,hUHu,,,Epi sgT2..CoZ x SGkE aQ dA mENgANJaK kE sATu AlAm Yg BWU..hEHe..TkoT tu adE gAK lA..dAh La EvERyTHinG MamA N aYAh YG URUsKaN,,HUH! Tp Smp bilE kan NK berGanTUNg NGaN dyeORG Kan? SO,,I need tO TakE caRe Of MySElF IN pJ ni..HUhu..mUlE2 tU mmG rSE Nk MEnANgiS jE biLe kENe bErPiSah NgAN dYeoRG,,tp BiLe KenAL ngan KwaN2 KampUS N hOUseMaTE2,,AQ DA Rse ok Kt SINi,,SumENYE bAEk2..sUrVIvE IduP sOrg2 Kt SIni WiTHOUt Mama N AYah..MmAnG RAse mcM tersEKsa jEW...Lg2 DpT aq NI x PNDai Msak,,Huh,,BeLI JE kT lUar,tp BiLe DWet da kerINg ,kEBulOq AQ DIbuATnYE..heHe,,MENyEsaL sBB x bLjR masAK ngAN mAMa Mse De KT umA dulu2..


NAsIb aQ bAeK lA SBb MaMa Bg aq dOk Uma SewA YG FULL fURnItuRe..LaU x LeH MAti tePu aQ kT siNI lAu x De Tv.x De WasHinG mAcHInE.xDe PeTI AIs..SuMenYe COmpLetE..AlHaMdULillAH


BeRmULa kHidUpAn SbG SEoRG sTuDEnT kOLeJ,,MuLe2 Tu tRasE mcM sUsAH Je..PeNaT POn DE Gak..TENsIOn mEManjAnG je..nGa ASsIGnmENt YG BErLMBAk2..pEnINg KPAlE diBuAtnYE,,Tp EnJOy KOt..X De LG NK kAi BJu SkOLa,,bgOn POn DA X pEPaGI sgt..HeHe..KeNGkAwaN pON sUME bESt Gilew..Dr sIni AQ BlJr Mcm Ne UruSKaN suMenYE SNdRi wIthoUT MAma N aYah..


paPe poN aQ EpI n EnJOY nGan LiFe AQ As oNE OF UNIRAZAK oR NOw KNowN aS UMTECH..

bebanyak makanan/bahan yg kowg suke tp kite plg x suke...

                               ..beLaCAn..
HaHa,,ni FiRSt THinG yG plG Kite X sukE..huHU..SMBal BelACAn..x Yah lA MenGAjAK kiTe MKan smBal BelACan Ue Lg2 NGan ULAm2..huhU..mmG kiTE x mAKan..KOwaNg mSTY nk CKp un,YG dLM MakANan Pob DE gnE belCAn,,UE aq lEH jew,,SBB kITe X NMPK bELacAN ue,,AGpon DLm mKANan Ue lTak CKIt jE BelACAn,,hEHe..
                                  ..dUrIaN..
HahA,,ni bkAn SETakAT kiTE X sukE tp MMAng anTI abIZ ngAN duriAN Nie..HahA..BAru Bau DR jAuh pON da TTUP idunG daa..KIte TatAW lA NpEW kiTE alERgi NGan DUriAN,,sUMe FAmiLy kITe X kIRE BELah MAmA oR AYah SUMenYe ANtoo DUriAN...HeHe,,kIte PnA aw try rSE secUBit JE DUriAN uE...tp MUNtAHNye BERlAMBak2..x SDAp..
                                  ..kEtam..
HUhu..yg NI aG saTU YG kiTE X leh NK mKAN..keiNginAN nk MakAN tu Ade..TP smp skUNK KiTE X lEH nk mKAN ag..hAHa..SamE mcm CERitE DUriAN ue..sUMe ANtoo MkaN KetAM tp kITe SOwg Je YG x SukE..pELik BTUl Kan KIte NI...mAMa KIte PON taTAW da npE kiTe SOrg JE yg mCM nie..PunYE lah SDap KETam UE ktE MamA..emm,Naty2 la KiTe try MAKan..hehe..
                          ..mee halus/bihun..
HaHaHa..NI aG saTU,,BkAN x BOLe mKAN,, boLe,,Tp Leh CKp MKAn DLm kEADaaN terPKse..KIte MkSUdkAN mCM niE,dE parTY Ke APe KEW yg AdE MenU Mee HALus SAhAJa..mmG TERpkSE La KIte MenJAMah,,LAU x Pe OWG ckP unn..HEhe,,LAU dlm KeadAAn X terPKSE mmg KIte X kn mKAN mee HAlUS ni..sBB mcm TerSEKat JE Kt TEkAK kiTE bILe kIte mKAN ..SBB tu KItE x SUKe...
                          ..kAcANg IJau/PeaS..
mMaNg X suKe SGt2 KacANg2 yg BERwaRNe IJau NI..allERGic JGak..BG lAkAcaNg2 YG wnE selAEn WNe hiJau KT kITe oK..HehE..
                           ..kELapA..
hAhA..MstY koWG de Kan YG kUIh2 yg ADe kELapE2 UE?hEHe,,AQ ANti KuiH2 berKelAPe ni..sAMe MCM meeHUn tu La..Lau MkaN kITe RSe ADe BNde Je YG tERseKat Kt  TekAK kITe AW..rEAlly2 x SUKe OK..
                          ..SaYur..
hAha..SayuR esPecIallY Yg BerdAUn N BERwrNe IJau SEsaNgat..KitE x SUKe..JNiS saYUr YG kiTE lEH mkAN mCM kuBIs,PetolA,Emm,,RasE duE tu JEw..HehE..
                        ..ikAn2 yg PelIK2..
HaHa,,KoWG mSTY SKe UNN mKan IKan YG spESiES DYe BErBagAI2 TU,,ntAH apE NamE NtaH poN KItE x Taw..kIte x SUKe MAKan IKan SElAEn IKan Pari,IKan TOngkol,N ikAN kEMbunG..yg LEN2 TU mmg oUT dlM liST ikAN kItE..hEHe..


HaHa Itu Je YG KItE x SUKew..PelIK2 Je KAn KitE NIe..

Tuesday, 22 November 2011

rAse KehilanGan SanGAT bILew X AdEW................

                                                  ...mAMa n ayAH...


wiThOut DyEoRG,,mST lA kiTE X lhiR kt duNIe NI n MsTy KIte X dpT NK kenL2 NGan KOwg2 SUMe kAN..lAU x DE dyEOrg KIte x Pat NK UPdatE BLog nI aw..HEHEHE.. kitE Akn RSe KhilAngAN sgT2 bilE mAma N ayAH kiTE X de,,AIISHH..bUKaN x dE tu MeaN dyE da Pegi,tP lAu Jauh DR dyEOwg LELamE SGt..NtAh LA lAU bOLe NK ikOt jE Mne DyeOrg PegI..nk TaKe cARe DyEOrg..maMA N ayAH,,iF U waNNa knOw tHat I loVe U so MucH,,thAnXX fOr EVerYTHing..KiTE bERsyuKuR sgT KitE de mAMa n AyAH yg PlinG de besT dUNie n AKhirAT,,maMA  aYah sgUp LaKukAN Pe Je UTk aNak2 maMa N ayAH,,lG2 YG dgIL n noTI maCaM kiTE nI..mAma NN ayAH sllU sABar MelAYan ANak mAMa  N aYah yg mNJe nI..mANjE menGAlAHkn ADek2..weLL,,La NK taw KIte NI anAK fiRST DR tiGe ANak mAMa N ayAH KitE..hEHe..MAlu..~mybe Sbb KitE da dr KCik MnjE ngn MamA n AYah KIte sbb TU kiTE CPat SgT rse KhilANgaN dyEOwg BilE dyEOwg Jauh..Lg2 AyAH..KItE mmg rAPat SGt nGN aYAh KIte..Sbb ayAH kITe MMG sLLu mNJekN KIte,,apE yg kiTE nk SUme DYe USahAKN uTK bg..aGPon AyaH tu MEmANg SBlum KitE lhiR lg,DYe DA ckp Kt MAMa kITE yg dyE akn SYG kAT ank DYE fiRST lbEH ..HEhe,,aDE2 JE ayAH KitE NI unn..
HeHe,,PenGOrbANan MamA n AYaH tllu BsaR utk KitE..sIyESlY KiTE teRLMpaU NKaL Mse SKOLa DULu,,KITe SLLU SGt WAt Hal,,MaMa N ayAH saBar Je NGan kARenAH KItE..NsIB kiTe bAEk SbB de mamA n AyAH YG mSIH BOLe mENeriME kiTE yg nAKaL ni..KIte X pnA dipUKul Mcm MamA n AYah ORg LaeN,,cuME bnASIhaT Yg MamA N AYah BG..sbb MamA N AYah TAW sYe PahAM nASihAT mreKa TU..PaHam Je La..Kdg2 WAt LUPe2 lAK,,hEHe,,Nk waT mCM NE keNakALan nI sukAr NK diBenDUNg..HahA
..tAnpA mAMa N ayAH Rse iDup Ni KOsONg JEw..eVEN AQ DA BOLe BERdikARi TP STill MenGHarAP KT MamA n AYah AG..YelAH,,sdGKn NK byAr YUrAN sem PON mAMa N ayAH yg DTG kolEJ byAR..Huh..nk g SHoppINg TaPayAH mAmA n AYah ADe BOLe jE unn..HahA...tu mSTY lA SnDRI lEH waT..haHa..APe La UNN..HEhe,,maMa AyAh!!!KItE syG mAMa N ayAH sgT2..mmuUuaahH...XOXO

bebanyak bout kite ..nur farahida binti yusoff

Question 1: why name saye Nur Farahida.......?
Answer:Of course la mama n ayah kite yg bg,,
              sebenarnye mama n ayah nk letak name kite Nur Farah     
              jew..tp de sowg kwan mama tu swoh tmbah ida kt belakang     
              tu lembut cikit ktenye,,haha,,lembut apenye,,kawan mama        
              tu memang suke name ala2 dangdut..aq x suke sgt name 
              ida tu,,tp nk wat mcm ne,,thanxx mama n ayah coz bg 
              name yg sedap utk kite~~


Question 2:knape de owg panggil kite 'chocolate','choki2' n  
                   'memel'??
Answer:Firstly,,name 'chocolate' tu kite dpt drpd ex kite dulu mse 
             mse kat skola teknik,dak satu kelas ngan kite..dye panggil  
             kite 'Princess Coklat' n dye 'Prince Coklat',,kite suke
             sgt mum coklat n sllu bg bdak tu coklat faveret dye..
             hehe,,lau blik ostel,x sah rasenye x bwak coklat g ostel..


             Second,name 'Choki2' tu kite dpt mse kite form 5,kt 
             skola teknik gak..Mse tu ade ari guru n as usual kene
             berkumpul kt tapak perhimpunan,,mse tu kite nga bowink
             sgt2,so kite kuarkan komik n kite bce..smbil tu kite
             mumum choki-choki yg kite bawak,,pastu unn,x masal 
             musuh kite dr kelas sblah nmpk kite makan choki-choki
             dyeorg mnx tp kite x bg,,2 yg esoknye dyeorg pgil kite
             choki2...nakal btul bdak2 lelaki kt skola ue~~


             Thirdly,name 'memel' tu kite dpt act since dr kecik ag
             orang2 sllu pgil kite 'comel',,tp bile da lme2 tu trus jd 
             memel da,,hehe,,kite mmg comel mse kcik2 dulu,,


             tgok la pic tu..comel kan?kan kan?


Question 3:Attitude n sikap yg de dlm diri kite?
Answer:Kite ni pantang sikit tgk uma n brang2 kite bersepah2..
              kusut doe mte kite memandang,,x suke btul,,jnis kite yg
              teratur sikit,,tp lau kite mmg x de mood nk mengemas,,or 
              dah fed up sgt tgk memang kite biarkan aje..hehe


              Kite pling2 x suke bile kite wat keje ade org kacau..
              peh,,kite mmg x suke sgt2,,memang ade kene maki hamun
              lau de sape kacau kite wat keje..kite lau nk wt keje msty
              msty fokus lorh~lau x keje tu msty x menjadi..hehe


              Next,kite ni jenis yg cepat menangis a.k.a gembeng,,,
              haha,,kadang2 bnd tu x de la sdeh mne pon,kite msty 
              da menangis dulu,,ntah,,mmang kite ni gembeng kot,,
              tp yg pelik nye bhaii,,kite kasar gile kot..perangai
              lau leh nk mengalahkan anak jantan,,haha,,kite pon x
              faham daa~


             then,,kite ni jnis yg peramah n friendly gak la..
             ,,lau dpt kwan kite tu pendiam,,aq pon terdiam seribu  
             bahasa la,,lau dpt yg mulut kepoh,,mmg berkepoh2 la
             kite bercakap..hehe..tp kite ni kekadang pemalu skit..
             everything ikut tmpt n keadaan laa..
    
            ape lg ek,,kite jenis yg x suke kan peraturan yg melampau,
            kite suke wat ape yg kite suke tnpe de org halang..
            kite pon suke wat somtink yg mencabar,,tp satu je 
            kelemahan kite kite suke sgt wat keje last minit.huh!