Saturday, 26 November 2011

KisAh CinTa SayE..

bile cerite tentang C.I.N.T.A ..huhu..saye rase saye manusia paling beruntung sbb byk sgt pengalaman bercinta ni..haha,,tp sume pengalaman cinta2 monyet je la..first time aq mule bercintan cintun ni mse aq darjah 5..huhu..mmg cinta monyet abz la ni..yelah,x padan ngan umo da bercinta..mksud  C.I.N.T.A pon tataw ag agaknye mse tu,,yg taw cinta tu ade pakwe n makwe,men balas2 surat,,g rehat same2,,tu je la..aisshh,,kelakar bile ingat blek..haha,,pastu time tu sibok dok berebut lelaki,,padahal lelaki tu x hnsem lgsong,,tp awek2 cun dok sibuk nk kt dye,,wut the??haha,,dah la mse tu aq tomboy abz,,mmg ganaz la..keje nk belasah bdak lelaki je..pastu bile da de pkwe mule la aq nk bljr jd pompuan,,kai bju pompuan,mekap2,,haha,,kelakar doe..sumenye sbb lelaki,,aisshh,,tp bgos gak la,,disbbkan lelaki aq berubah jd perempuan yg sbtulnye,,lau x,agaknye smp skunk aq still tomboy..haha


masuk skola menengah,,huhu,,aq start bercinta blek mse form 2,,tu pon ngan budak2 luar skola,,start dr form 2 nie,,aq mule jd 'playgurl' sbb aq mkin lame mkin benci kt lelaki,,even lelaki x pna wat aq sket aty,tp aq menyirap bile tengok kwan2 aq kene tipu n dipermainkan oleh lelaki..so,,aq couple je ngan sape2 aq suke,,pastu smp de yg bergaduh antre satu sme len,,ade aq kesah??aq couple gitu2 je la,,jmpe pon x sllu,,msg ag la~yelah,sbb tu sume juz maen2 je kan..aq mcm x de perasaan lgsong kt lelaki2 ni..tp dalam byk2 lelaki ue,sbnrnye aq da tersgkut ngan sorg mamat ni,,izwansyah,,mamat olahraga skola jiran aq,smktpp,,huhu,,ngan dye je la aq serius,,tp dah sah2 aq ttap curangkan,,emm,,haha,,dye la yg dok pulun jge aq baek2,ajar aq pe yg aq x paham,,aq syg kt dye,,tp jodoh kiteorg x dew,,pas dye spm,dye msuk upm,den pastu aq tataw da crite dye,,tp smp skunk aq still de ternmpk dye kt tman perumahan aq..huhu


msuk form 3,aq mule kenal ngan seorang lelaki ni tp sekarang dye da lme da x de, Allahyarham muhd izzat hakimi,budak smkpg2,,huhu,,aq kenal dye mse aq 
temankan kazen aq g sukan kt skola dye tu,,haha,,nk ckp mcm ne ek,,jatuh cinta pndang pertama tp yg melawakkan n memalukan..haha,,lawak sbb mule2 aq ktwekan dye gile2 sbb terjatuh kt tangga,,memalukan sbb aq plak yg terjatuh kt dpan mate dye..ape lg,,dye balas blek gelak aq td,,haha,,sentuhan pertme dye bile dye yg hulurkan tgan dye nk dirikan aq yg terjatuh td ue,,,huh!serius aq jatuh cinta kt dye..berdebar n menggelabah abz aq mse tu..kite org men tkar2 num phone,,then sjak aritu kiteorg mule berkwan,,
lpas dr 2 bulan lbeh kiteorg berkwan,dye amek lgkah setapak kedepan..huhu..dye dtg jmput aq blek dr skola den bwak aq g skola dye,,petang tu dye de training bola baling..aq pon da confuse da,,ngan muke x malu aq msuk skola owg,,yg dye pon suke2 je nk bwak aq msuk,,last2,,dye bwak aq g padang skola dye,mse tu team ola baling dye nga rest..taw x?dye bwak aq g tgah2 padang..berdiri depan2 mengadap aq..n aq perasan dye nk tarik tangan aq,,tp aq ingatkan dye,yg skunk kt skola,,huhu,,aq da nervous abz da ni..
            farahida,saye nk ckp awak somtink bole?
           ape dye,,ckp je la,,owg malu la,,cpat la cakap..
           knape nk malu plak,,rileks je la...
           awk swoh sye rileks?awk x nmpk tu kwan2 awk dok 
           tengok kt kite skunk nie...
           haha,,biarlah dyeorg,,ke nk awk pgil dyeorg skali biar
           awk x malu sgt...
           ish dye nie,,cpat la ckp,,awk nk ckp ape nie..
           cube awk pndang sye lau nga berckap..
           huhu,,sye x bole la,,sye malu la,,plezz,,cpat la ckp..
           pandang sye jap..
           huh~ok2,,da pndang,,cpat la ckp..
           ok,,sye nk ckp sbnrnye awk ni comel la..
           (secare x sgaje aq tumbuk tgan dye,,geram nihh)
            jgan la maen2,,cpat la..
            ok2..serius daa,,sye nk ckp ni,,sye cintakan awk,awk 
            nk x jd awek sye?(dye ckp laju2,smp aq x pham)
            ckp satu2 bole x?x dgar n x paham la pe yg awk ckp..
            saye cakap,,saye cintakan awak!nk x awk jd awek 
            saye??(dgan nada suare nk kuat2 plak)
            asal ckp kuat sgt,,kang de orang dgar..
            dah td awak ckap x dgar kan,,haha,,jwb soalan sye..
            emm,,knape plak nk sye jd awek awk?
            awk!!bpe kali nk ulang ni,,saye cintakan awk sbb tu  
            la sye nk awk jd awek sye..tu pon x paham..
            (dye cubit tangan aq plak)
            adoi,,sket la ngek,,emm,,lau sye ckp x nk?
            x payah nk kalau2 la,,cpat jawab!
            dah lme da sye nk awk jd pkwe sye..haha. (muke da 
            merah padam time tu)
            laa,,asal x ckp je awal2..
            ngok,,x kan sye nk ckap dulu plak..
            haha,,salahke lau awk yg ckap dulu?
            sye pompuan la,,malu taw..
            kah3..taw pon malu si tomboy ni..igt x taw malu.haha
            kuang ajaq!!(tumbuk dye ag skali.)
            sket la dodol..haha,,jnj ngan sye yg awk x kan 
            maen2kan sye,,x kan lukakan aty sye..
            haha,,ye lah awk,,saye cintakan awak aw..
            hah?!cube ckap ag skali...x dgar la..
            SAYA CINTAKAN AWAK,IZZAT HAKIMI..
            haha,ok2,,dah2,,x yah nk wat drama pjg2 kt sini,,
            how dare u!!waiitt,,(dye da lari g kt kwan2 dye,aq 
             ikot je la..teman dye training bola baling pastu blek 
             uma,,huhu,,)
sweetkan kiteorg couple,,mse tu 05.06.07..pndai kan dye cri tarikh nk couple,,sjak dye ade,totally aq da berubah,,aq da mule pndai berlemah lmbut,,dah x ksar2 ngan orang ag,,imej pon da mcm perempuan btul..dye da wat aq berubah mcm2,,aq bahagia ngan dye,,lau bergadoh2 pon dye je yg sllu mengalah,,
percintaan kiteorg kekal lame,,smp time form 4 aq kene pndah skola teknik muar,aq still couple ngan dye,,tp bile da jauh,,aq mule rse kehilangan dye smpkan aq terlupe jnj2 aq kt dye,,maafkan aq syg,,tp bile aq crite kt dye,,dye msih bole bersabar,,hinggakan satu aritu mse form5,dye dtg jmpe aq kiteorg g dating,tgok wayang,,dye belikan aq teedy bear wne pink,,dye suapkan aq makan,dye wat aq epi sgt2 mse tu,,dye layankan karenah aq yg mnje ni,,dye x de marah2 pon bile aq crite sal bdak2 lelaki kt skola sne,,smpaikan dye ckp ''kite x marah pon kt awk,,mgkin satu ari nanti dyeorg akan gntikan tmpt kite kt sisi awk',,aq plak bole tergelak2 dgar bile dye ckp mcm tu,,dah sah2 dye jelez la tu.huhu..haha,,aritu mmg ari yg pling epi,,mood dye pon ok jew,,aq suke sgt,,smpai kan bile aq nk blek muar,dye yg anta aq kt larkin,,sblom aq nek bus,dye pesan kt aq 'awk,,jge diri elok2,,ingat pape pon yg terjd naty,awk jgn berubah,sye kt sini ttap akn cintakan awk smp sye mati,jgan nakal2,,sstudy rajin2,,igt jasa mak n ayah,,jgn kuang ajar ngan dyeorg,bye2 awk'..aq x sgke tu ucapan terakhir dye,siyesly aq x dpt nk detect sume tu,,last2 mse kiteorg ngan exam percubaan spm,aq col dye,,tp akk dye yg akk,,dye ckp yg izzat da seminggu lpas dah x dew,,innalillah,,ya allah,hnye allah je yg pham perasaan aq mse tu,,aq lg terkilan sbb x dpt nk tgk dye saat terakhir dye tu,sbb dye pegi tu lpas paper percubaan b.melayu,,huh~aq x sgke ape yg dye wat utk aq aritu adelah utk yg terakhir kali..alfatihah utk allahyarham muhd izzat hakimi


aq da de pengganti izzat,,name dye suhaimi,,huh~ni ag sorang,wat aq jtuh cinta pndang pertama,,tp boleh x x nk citer sgt sal dye,,sbb dye sgup plih pompuan len yg bwu kenal,dr aq yg da couple ngan dye 2 thun.,ok?malas nk citer..haha


lepas suhaimi,,aq pon da dok kt pj ni,,aq couple ngan mamat pizza,,wah2,,syok doe tiap2 ari dpt mkan pizza,,mkin gemok aq dibuatnye,,haha,,ahh,,tp ngan dye aq x leh nk serius sgt  la,,aq pon tataw npe,,hbungan kiteorg pon kekal 6 bulan je,,dye suke pailang barang2 aq jew,,mcm2 da dye rembat,,huh~last2 smp lappy aq dirembatnye,,pastu aq pon mnx putus ngan dye..


lepas ngan mamat pizza tu,,aq couple ngan izzat,,bdak yg aq kenal kt poker..huhu..yg ni mmg crite gile,,sbb msing2 suke men tarik tali,,smp aq da malas sgt nk tgu dye declare,,aq yg mnx couple ngan dye..haha.gile x??huhu..sal dye,ape yg bole aq ckp,dye anak yg mnje,,haha,,aq suke lelaki yg mnje2 nie..pna skali mse kt uma dye,dye mnje2 ngan mak dye,,huhu,,aq suke tgk lelaki mcm tu..sbb lelaki yg mnje sllunye caring..haha,,tp tu pon x lme,,6 bulan je kite ptus daa,,alasan dye,tibe2 aty dye kosong..huh!ape kejadah sey..menangis aq dibuatnye,,bkan ngis biase2 ag,,nges abz2 doe,,dah la dye tgalkn aq time aq nga sket,,smp aty dye kan..
2 bulan lbeh aq try pujuk dye,smp aq merayu2 nk blek kt dye,,tp ttap dye x nk aq lg,,dah mcm2 da aq wat,,da mcm2 care aq pujuk dye,tp dye ttap ngan ego..so,go on la dye ngan ego dye..tp siyes,aq mmg syg dye gile2,,bile da putus,hmpir tiap ari airmte aq mengalir,,lg2 bile tgok pic dye n bce mcg2 kiteorg dr dulu smp time kiteorg putus,,emm,,tp da x de jodoh kan..bkan aq x berusaha utk dptkan dye blek,,tp aq da penat n aq mengalah..


huhu,,sbnrnye byk yg aq x crite kan kt sini.,yg aq crite tu mmg x de story yg best pon,,papepon pengalaman bercinta yg byk2 ni da mendewasakan aq,,n aq da paham ape erti C.I.N.T.A yg sbnr,,untunglah buah aty sye yg skunk ni..hope x de pape masalah ag pas ni..credit to orang2 yg dulu pna hadir dlm idup aq..tnpe kowg aq rse aq x kan jd mature bout love mcm skunk ni~ end.



No comments:

Post a Comment